Articole

23 07, 2018

Meditația Transcendentală este o metodă rapidă și fără efecte secundare de tratarea depresiei

2018-07-23T11:42:23+00:00July 23rd, 2018|Sănătate|0 Comments

Meditația Transcendentală este o metodă rapidă și fără efecte secundare de tratarea depresiei

de David Shapiro și Scott Terry

Pentru Michael Phelps depresia este o problemă cu care se confruntă mulți altleți, dar și o încercare personală. În ciuda faptului că este cel mai decorat înotător din lume și sportivul olimpic cu cele mai multe medalii (28 din care 23 aur), acesta s-a confruntat cu depresia de nenumărate ori.

În 2004 Michael Phelps a fost prins pentru prima oară conducând sub influența unor substanțe interzise, iar în 2014 a doua oară. Zilele care au urmat acestui eveniment au fost printre cele mai grele din viața lui. Phelps spune că era pe punctul de a își lua viața în acele zile din cauza arestării sale și a procesului. “Am trecut prin măcar trei sau patru episoade de depresie severă după jocurile olimpice, până în punctul în care viața mea era în pericol.”, i-a […]

18 07, 2018

O școală interesată de dezvoltarea completă a creierului și autocunoaștere

2018-07-18T08:58:40+00:00July 18th, 2018|Educație|0 Comments

Elevii se regăsesc pe sine și excelează la Școala Maharishi

De HARBOUR FRASER HODDER

Imaginează-ți că ești din nou elev. Cum ar fi să începi fiecare zi de școală având claritate? Cum ar fi să îți începi cursurile simțindu-te stabil și concentrat? Cum ar fi dacă ai putea aborda materii noi folosind din ce în ce mai mult din potențialul tău individual? La Școala Maharishi, unde tehnica Meditației Transcendentale stă la baza unui model unic de învățământ, acestea sunt obiective educaționale primare.

 

 

De două ori pe zi elevii, profesorii și personalul administrativ din această școală din Fairfield, Iowa practică tehnica Meditației Transcendentale. Ei experimentează un mod alert, ordonat și sincronizat de funționare a creierului într-o stare de odihnă mai profundă decât somnul.

Rezultatul […]

11 06, 2018

Meditația Transcendentală ajută în reducerea dependenței de alcool

2018-06-12T10:23:24+00:00June 11th, 2018|Sănătate|0 Comments

Studiu clinic nou: practica MT este eficientă în prevenirea recidivei

De DEBBIE THOMPSON

“Stresul și pofta puternică joacă un rol foarte important în procesul de recidivă. Prin urmare orice putem face sau orice putem oferi pacienților să îi ajute în diminuarea acestor simptome.” spune Dr. Jan Gryczynski, autor principal al unui studiu recent realizat pe tehnica Meditației Transcendentale și consumul excesiv de alcool. “Privesc meditația în general, iar în special MT, ca fiind foarte promițătoare în prevenirea recidivei.”

Dr. Gryczynski de la Friends Research Institute din Baltimore, Maryland, spune “Scopul acestui studiu pilot a fost să vedem cât de fezabil este să integrăm Meditația Transcendentală în tratamentul abuzului de alcool. Și am demonstrat acest fapt foarte bine.”

Acest studiu a fost publicat în ediția Aprilie 2018 a Journal of Substance Abuse Treatment.

Acest studiu clinic bine pus la punct a fost fondat de Fundația Peter G. Dodge și a fost […]

2 05, 2018

Tratarea anxietății prin Meditația Transcendentală

2018-05-02T14:32:13+00:00May 2nd, 2018|Sănătate|0 Comments

Ce este anxietatea

Anxietatea se numără printre cele mai comune probleme de sănătate din Statele Unite și din întreaga lume. În SUA aceste tulburări afectează în jur de 40 de milioane de adulți (aproximativ 18% din populație). Costurile pentru tratarea anxietății se ridică la 42 de miliarde de dolari anual. Această tulburare este considerată a fi o dispoziție negativă care rezultă din eșecul de a prezice, controla sau de a obține un rezultat dorit și este asociată cu percepție și comportament disfuncțional și cu activitate fiziologică excesivă. Anxietatea contribuie la o stare de sănătate precară prin încurajarea consumului de tutun, alcool și substanțe nepermise. Indivizii anxioși sunt predispuși la probleme cronice de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.

Cum poate fi tratată

Un nou studiu meta-analiză publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară (Journal of Alternative and Complementary Medicine) arată că Meditația Transcendentală are un efect semnificativ în reducerea anxietății generalizate. […]

26 04, 2018

O nouă abordare în tratarea bolilor de inimă

2018-10-22T14:56:13+00:00April 26th, 2018|Cercetări științifice, Sănătate|0 Comments

Dr. Robert Schneider propune o nouă abordare în tratarea bolilor de inimă

Cariera doctorului Robert Schneider a fost centrată pe prevenirea bolilor și promovarea sănătății în mod natural. De aici rezultă o serie de studii pe Meditația Transcendentală pe care doctorul Schneider și colegii săi le-au realizat pentru a descoperi cum să abordeze bolile de inimă într-un mod eficient

 

Robert Schneider

Dr. Robert H. Schneider este medic, om de știință, profesor și un expert la nivel global în tratarea științifică, naturală a bolilor de inimă, a tensiunii arteriale ridicate, a stresului și a altor factori de risc pentru sistemul cardiovascular. În ultimii 20 de ani a condus experimente de 20 de milioane de dolari de la Institutul Național pentru Sănătate (National Institute of Health). Rezultatele acestor studii științifice inovatoare au fost publicate în peste 100 de articole academice.

 

Îmbinarea celor mai bune aspecte […]

18 04, 2018

Fost șef executiv de la Sony discută despre Meditația Transcendentală

2018-05-02T14:34:48+00:00April 18th, 2018|Business|0 Comments

Fost șef executiv de la Sony discută despre Meditația Transcendentală și de arta dezvoltării abilităților de lider

Gânduri ale unui fost președinte a Sony Pictures Home Entertainment

DE DAVID BISHOP

Se înmulțesc dovezile cum că pentru oricine care este deja un lider sau care are aspirația să devină, tehnica Meditației Transcendentale este o componentă vitală pentru maximizarea eficienței. În cariera mea practica MT s-a dovedit a fi de neprețuit. Urmează câteva experiențe personale, inclusiv studii științifice care arată că MT ajută la dezvoltarea calităților de care are nevoie un lider.

 

Cum m-a ajutat MT să devin lider

Mi-am început călătoria cu MT în 1974. La fel cum au experimentat mulți alții, tehnica Meditației Transcendentale a avut un impact instantaneu legat de modul în care gestionez mediul înconjurător. Am trecut de la a fi un adolescent care se chinuia fără nicio direcție la a fi un student motivat care […]

14 04, 2018

Meditația Transcendentală și inversarea procesului de îmbătrânire

2018-05-02T14:35:36+00:00April 14th, 2018|Sănătate|0 Comments

Efectele pe care le are Meditația Transcendentală asupra procesului de îmbătrânire și cercetările științifice din spatele motivului pentru care cei care practică au vârsta biologică mai mică decât vârsta reală

Jack Forem, autor

“Meditez de mai bine de 30 de ani,” mi-a spus prietena mea Lillian, activist politic, mamă și bunică. “Nu iau niciun medicament — nici măcar unul. Sunt la fel de sănătoasă acum, la 89 de ani, cum eram la 25, și la fel de interesată în orice. Singurul lucru diferit e că îmi place să trag un pui de somn după masă.”

Efectele MT pentru anti-îmbătrânire au fost investigate de cercetări științifice serioase și sunt reale. Dovezile că practica MT încetinește procesul de îmbătrânire sunt convingătoare. Vârsta biologică a meditatorilor – cât de bine le funcționează corpul – este mult sub vârsta lor cronologică. Aceasta au raportat Keith Wallace, Michael Dillbeck și colegii lor într-o lucrare despre efectele MT asupra […]

13 04, 2018

Conferință introductivă gratuită în Meditația Transcendentală – 10 mai 2018

2018-07-18T08:59:35+00:00April 13th, 2018|Cursuri|0 Comments

Vino să afli ce este Meditația Transcendentală, ce beneficii are practica și cum poți învăța. Cursul începe pe data de 10 mai 2018 la Education Point în Piața Amzei. Structura cursului și costurile pot fi văzute aici. Pentru orice alte detalii ne puteți contacta aici.

Instructor: Alexandru Manea