Sănătate

14 02, 2019

Reducerea semnificativă a stresului și a anxietății

2019-06-14T09:22:22+02:00februarie 14th, 2019|Sănătate|0 Comments

Stresul și efectele sale asupra noastră

Stresul ne oprește din a ne bucura de viață. Ne pune sănătatea în pericol și contribuie la o multitudine de probleme: anxietate, insomnie, oboseală și altele. Stresul este asociat cu cele mai comune cauze de deces în rândul populației adulte: boli ale inimii, cancer, boli ale sistemului respirator, accidente, ciroză și suicid.

Ce experimentează persoanele care practică Meditația Transcendentală

Milioane de oameni au observat efectele transformatoare ale acestei tehnici:

  • Reducerea semnificativă a stresului și a anxietății
  • Claritate în gândire
  • Calitate crescută a somnului
  • O stare mentală pozitivă

Sute de studii științifice publicate susțin aceste experiențe. Nicio altă formă de meditație nu dispune de atât de multe dovezi care să susțină aceste beneficii. 

Efectul Meditației Transcendentale asupra cortizolului – hormonul stresului

Un studiu publicat în jurnalul de specialitate Hormones and Behavior a arătat că tehnica MT reduce cortizolul cu 30%.

Cortizolul din plasma sanguină este un hormon […]

20 01, 2019

Avantajele practicii Meditației Transcendentale de două ori pe zi față de o singură dată pe zi

2019-06-07T13:37:54+02:00ianuarie 20th, 2019|Sănătate|0 Comments

Ce diferențe există între practica Meditației Transcendentale de două ori pe zi sau o dată pe zi?

Rezistența electrică a pielii

Un studiu a luat în considerare efectele practicii Meditației Transcendentale asupra rezistenței electrice a pielii, un indicator al nivelului de stres. Rezistența electrică crescută a pielii înseamnă o rezistență crescută la stres.

Practica regulată de două ori pe zi a produs o creștere de 95% a rezistenței la stres, în timp ce practica o singură dată pe zi a produs o creștere de 55%.

23 07, 2018

Meditația Transcendentală este o metodă rapidă și fără efecte secundare de tratarea depresiei

2019-06-14T10:29:22+02:00iulie 23rd, 2018|Sănătate|0 Comments

Meditația Transcendentală este o metodă rapidă și fără efecte secundare de tratarea depresiei

de David Shapiro și Scott Terry

Pentru Michael Phelps depresia este o problemă cu care se confruntă mulți altleți, dar și o încercare personală. În ciuda faptului că este cel mai decorat înotător din lume și sportivul olimpic cu cele mai multe medalii (28 din care 23 aur), acesta s-a confruntat cu depresia de nenumărate ori.

În 2004 Michael Phelps a fost prins pentru prima oară conducând sub influența unor substanțe interzise, iar în 2014 a doua oară. Zilele care au urmat acestui eveniment au fost printre cele mai grele din viața lui. Phelps spune că era pe punctul de a își lua viața în acele zile din cauza arestării sale și a procesului. „Am trecut prin măcar trei sau patru episoade de depresie severă după jocurile olimpice, până în punctul în care viața mea era în pericol.”, i-a […]

11 06, 2018

Meditația Transcendentală ajută în reducerea dependenței de alcool

2019-06-14T10:38:50+02:00iunie 11th, 2018|Sănătate|0 Comments

Studiu clinic nou: practica MT este eficientă în prevenirea recidivei

De DEBBIE THOMPSON

„Stresul și pofta puternică joacă un rol foarte important în procesul de recidivă. Prin urmare orice putem face sau orice putem oferi pacienților să îi ajute în diminuarea acestor simptome.” spune Dr. Jan Gryczynski, autor principal al unui studiu recent realizat pe tehnica Meditației Transcendentale și consumul excesiv de alcool. „Privesc meditația în general, iar în special MT, ca fiind foarte promițătoare în prevenirea recidivei.”

Dr. Gryczynski de la Friends Research Institute din Baltimore, Maryland, spune “Scopul acestui studiu pilot a fost să vedem cât de fezabil este să integrăm Meditația Transcendentală în tratamentul abuzului de alcool. Și am demonstrat acest fapt foarte bine.”

Acest studiu a fost publicat în ediția Aprilie 2018 a Journal of Substance Abuse Treatment.

Acest studiu clinic bine pus la punct a fost fondat de Fundația Peter G. Dodge și a fost […]

2 05, 2018

Tratarea anxietății prin Meditația Transcendentală

2019-06-14T10:44:15+02:00mai 2nd, 2018|Sănătate|0 Comments

Ce este anxietatea

Anxietatea se numără printre cele mai comune probleme de sănătate din Statele Unite și din întreaga lume. În SUA aceste tulburări afectează în jur de 40 de milioane de adulți (aproximativ 18% din populație). Costurile pentru tratarea anxietății se ridică la 42 de miliarde de dolari anual. Această tulburare este considerată a fi o dispoziție negativă care rezultă din eșecul de a prezice, controla sau de a obține un rezultat dorit și este asociată cu percepție și comportament disfuncțional și cu activitate fiziologică excesivă. Anxietatea contribuie la o stare de sănătate precară prin încurajarea consumului de tutun, alcool și substanțe nepermise. Indivizii anxioși sunt predispuși la probleme cronice de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.

Cum poate fi tratată

Un nou studiu meta-analiză publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară (Journal of Alternative and Complementary Medicine) arată că Meditația Transcendentală are un efect semnificativ în reducerea anxietății generalizate. […]

26 04, 2018

O nouă abordare în tratarea bolilor de inimă

2019-06-14T10:45:09+02:00aprilie 26th, 2018|Cercetări științifice, Sănătate|0 Comments

Dr. Robert Schneider propune o nouă abordare în tratarea bolilor de inimă

Cariera doctorului Robert Schneider a fost centrată pe prevenirea bolilor și promovarea sănătății în mod natural. De aici rezultă o serie de studii pe Meditația Transcendentală pe care doctorul Schneider și colegii săi le-au realizat pentru a descoperi cum să abordeze bolile de inimă într-un mod eficient

 

Robert Schneider

Dr. Robert H. Schneider este medic, om de știință, profesor și un expert la nivel global în tratarea științifică, naturală a bolilor de inimă, a tensiunii arteriale ridicate, a stresului și a altor factori de risc pentru sistemul cardiovascular. În ultimii 20 de ani a condus experimente de 20 de milioane de dolari de la Institutul Național pentru Sănătate (National Institute of Health). Rezultatele acestor studii științifice inovatoare au fost publicate în peste 100 de articole academice.

 

Îmbinarea celor mai bune aspecte […]

14 04, 2018

Meditația Transcendentală și inversarea procesului de îmbătrânire

2019-06-14T10:47:51+02:00aprilie 14th, 2018|Sănătate|0 Comments

Efectele pe care le are Meditația Transcendentală asupra procesului de îmbătrânire și cercetările științifice din spatele motivului pentru care cei care practică au vârsta biologică mai mică decât vârsta reală

Jack Forem, autor

„Meditez de mai bine de 30 de ani,” mi-a spus prietena mea Lillian, activist politic, mamă și bunică. “Nu iau niciun medicament — nici măcar unul. Sunt la fel de sănătoasă acum, la 89 de ani, cum eram la 25, și la fel de interesată în orice. Singurul lucru diferit e că îmi place să trag un pui de somn după masă.”

Efectele MT pentru anti-îmbătrânire au fost investigate de cercetări științifice serioase și sunt reale. Dovezile că practica MT încetinește procesul de îmbătrânire sunt convingătoare. Vârsta biologică a meditatorilor – cât de bine le funcționează corpul – este mult sub vârsta lor cronologică. Aceasta au raportat Keith Wallace, Michael Dillbeck și colegii lor într-o lucrare despre efectele MT asupra […]